Populaire zoektermen

Essentiële olie

Wat zijn essentiële oliën?

Wanneer je een kamer binnenkomt kan je met je ogen dicht vaak al vertellen dat er rozen staan, of dat er sinaasappelen op de fruitschaal liggen. De kenmerkende geur die veel bloemen en vruchten verspreiden is te danken aan de essentiële oliën (ook aromatherapie of etherische olie genoemd) die in planten zitten. Het is een geconcentreerd mengsel van aromatische bestanddelen die kenmerkend zijn voor de geur van de plant en gewonnen wordt uit de verschillende delen van de plant.

Hoe gebruik je essentiële olie?

Essentiële oliën zijn veelzijdig en worden op vele manieren gebruikt. Verdamp de olie in een aromalampje om een heerlijke geur te verspreiden, voeg enkele druppels toe aan een neutrale bad- of massage olie om je eigen persoonlijke geur te creëren, of maak je eigen cosmetica, schoonmaakproducten of wasmiddel op basis van jouw favoriete geur. Iedere geur heeft haar eigen specifieke eigenschap. Welke geur je kiest is dus helemaal aan jou!

Ontspan bijvoorbeeld heerlijk met de kruidige geur van lavendel, stoom bij een opkomende verkoudheid met eucalyptus of geniet van een opwekkend bad door een paar druppels rozemarijn olie toe te voegen aan een neutrale badolie.

Jacob Hooy beschikt over een heel ruim assortiment essentiële (etherische) oliën. Nauwkeurig geselecteerd en voor iedereen is er wel een geur beschikbaar.