Speculaaskruiden 60gr. transp. zakje

Meer afbeeldingen


Advies prijs: € 3,49
Speculaaskruiden 60gr. transp. zakje

Jacob Hooy Speculaas kruiden.


Met 2 recepten voor het maken van de heerlijkste speculaasjes en speculaas brokken.

  • Ean: 8712053898139
  • Sku: 89813
  • Inhoud: 60 gram
  • Gebruik: Benodigdheden: 500 g. bloem*, 325 g. boter, 225 g. bruine basterdsuiker, 30 g geschaafde amandelen, 5 theelepels bak- poeder*, 20 g. speculaaskruiden van Jacob Hooy, 1 theelepel zout, 1 ei. *i.p.v. bakpoeder en bloem kunt u ook zelfrijzend bakmeel gebruiken. Voorbereiding: Bloem, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom goed mengen. Boter toevoegen en met een vork fijnmaken tot een soepele deegbal. Hiermee kunt u nu speculaasjes en brokken speculaas maken. Speculaasjes: Het deeg uitrollen op een beboterde speculaas- plank. Overtollig deeg verwijderen en de speculaasjes op een beboterd bakblik leggen. Eventueel geschaafde amandel erover strooien. Bakken in voorverwarmde oven. Temp. 150-175˚C (gasoven: stand 2 of 3). Baktijd: 20 à 25 min. Brokken speculaas: Het deeg uitrollen tot een dikte van 1 cm en op een beboterde bakplaat leggen. Eventueel geschaafde amandel erover strooien. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei. Dan bakken in voorverwarmde oven. Temp. 150-175˚C (gasoven: stand 2 of 3). Baktijd: 45 à 50 min.
  • Noot: Koel, droog en afgesloten bewaren.
  • Samenstelling: Kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foelie, kardemom
  • Verpakkingseenheid: 12
Beschrijving

Details

2 Heerlijke recepten met speculaaskruiden van Jacob Hooy.
Extra informatie

Extra informatie

latijnsenaam Nee
gebruik Benodigdheden: 500 g. bloem*, 325 g. boter, 225 g. bruine basterdsuiker, 30 g geschaafde amandelen, 5 theelepels bak- poeder*, 20 g. speculaaskruiden van Jacob Hooy, 1 theelepel zout, 1 ei. *i.p.v. bakpoeder en bloem kunt u ook zelfrijzend bakmeel gebruiken. Voorbereiding: Bloem, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom goed mengen. Boter toevoegen en met een vork fijnmaken tot een soepele deegbal. Hiermee kunt u nu speculaasjes en brokken speculaas maken. Speculaasjes: Het deeg uitrollen op een beboterde speculaas- plank. Overtollig deeg verwijderen en de speculaasjes op een beboterd bakblik leggen. Eventueel geschaafde amandel erover strooien. Bakken in voorverwarmde oven. Temp. 150-175˚C (gasoven: stand 2 of 3). Baktijd: 20 à 25 min. Brokken speculaas: Het deeg uitrollen tot een dikte van 1 cm en op een beboterde bakplaat leggen. Eventueel geschaafde amandel erover strooien. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei. Dan bakken in voorverwarmde oven. Temp. 150-175˚C (gasoven: stand 2 of 3). Baktijd: 45 à 50 min.
Noot Koel, droog en afgesloten bewaren.
waarschuwing Nee
samenstelling Kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foelie, kardemom
inhoud 60 gram
verpakkingseenheid 12